Potpisan ugovor o provedbi nove kreditne linije u Istri

Bez autora
Mar 15 2010

Temeljem Programa Istarske županije za poticanje obrta, malog i srednjeg poduzetništva u 2010. godini danas je u Puli potpisan Ugovor o provedbi kreditne linije pod nazivom "Lokalni projekti razvoja malog gospodarstva", a kreditni potencijal ove kreditne linije iznosi sto milijuna kuna. Ugovor je sklopljen između Istarske županije i jedanaest poslovnih banaka, a u ime županije Ugovor je potpisao istarski župan Ivan Jakovčić. Kreditna linija namijenjena je poduzetnicima koji namjeravaju ulagati na području Istarske županije bez obzira na sjedište ili prebivalište, a registrirani su kao obrt, malo i srednje trgovačko društvo ili zadruga. Kreditni potencijal ove kreditne linije iznosi sto milijuna kuna, a visina kredita je od 200 tisuća do pet milijuna kuna. Kamatna stopa za krajnjeg korisnika iznosit će od 4,65 do 7 posto ovisno o uvjetima pojedine banke, rok otplate bit će do deset godina uz poček do dvije godine.

Potpisan ugovor o provedbi nove kreditne linije u IstriTemeljem Programa Istarske županije za poticanje obrta, malog i srednjeg poduzetništva u 2010. godini danas je u Puli potpisan Ugovor o provedbi kreditne linije pod nazivom "Lokalni projekti razvoja malog gospodarstva", a kreditni potencijal ove kreditne linije iznosi sto milijuna kuna.

Ugovor je sklopljen između Istarske županije i jedanaest poslovnih banaka, a u ime županije Ugovor je potpisao istarski župan Ivan Jakovčić.

Kako se tom prigodom čulo, kreditna linija namijenjena je poduzetnicima koji namjeravaju ulagati na području Istarske županije bez obzira na sjedište ili prebivalište, a registrirani su kao obrt, malo i srednje trgovačko društvo ili zadruga.

Kreditni potencijal ove kreditne linije iznosi sto milijuna kuna, a visina kredita je od 200 tisuća do pet milijuna kuna. Kamatna stopa za krajnjeg korisnika iznosit će od 4,65 do 7 posto ovisno o uvjetima pojedine banke, rok otplate bit će do deset godina uz poček do dvije godine.

Krediti će biti odobravani za kupnju, izgradnju, uređenje ili proširenje gospodarskih objekata, nabavu opreme ili pojedinih dijelova opreme, obrtna sredstva u funkciji investicije do 30 posto iznosa kredita te modernizaciju poslovanja i očuvanje radnih mjesta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik